Najbolji svetski klubovi

Najbolji svetski klubovi

Kada je Nova godina Beograd se pretvori u veliku pozornicu, pod svetlima, sa puno muzike i ritma. Slavi se u svim delovima grada, bučno je i veselo. Prelepe devojke, raspoloženi momci. Nije tako samo za doček, nego i svaku noć u prestonici koja ne spava. Sedam dana ludih noći! Mnogo je mesta u gradu koja su kultna, ali nije tako samo kod nas. U svetu je bezbroj mesta koja nose epitet odličnih za provod, ali su samo neka najbolja. Naravno, dominiraju ona na Ibici. Evo ih na ovom spisku!

5. Ministry of sound

Na petom mestu ove hit liste nalazi se Ministry of Sound. Ovaj londonski klub nastao je kao želja da se američka house scena prenese u prestonicu Engleske. I - misija je uspela! Naravno, velike diskografske kuće ovo su podržale. Ovde možete da čujete neke od najvećih di džejeva, kao što su Calvin Harris i Armin van Buuren. Ovo meso smatra se prestonicom elektronske muzike i ukoliko ste poštovalac ove muzike, trebalo bi da odete.

4. BCM Planet Dance

Vrela Španija ima takve i klubove! BMC Planet Dance je pravo mesto za party manijake. Poznat je po žurkama u kojima se koristi pena i vodopadi posle kojih ste mokri do gole gože. Nije loše u vrelim letnjim noćima! Ozvučenje je ovde toliko jako, da će vam bit danima biti u ušima. Tačnije, jako je 65.000 vati! Ako imate problema sa sluhom, budite pažljivi. Naravno, kako i odgovara ovom mestu, koriste se laseri, konfete, a go go igračice su nezaobilazne. Ovde je atmosfera uzavrela!

3. Space

Još jedna od španskih destinacija je Ibica i u njoj Space. Ovo je pravo letovalište ukoliko volite žurke. Ako želite da se vratite beli sa letovanja, dođite ovde! Dolaze gosti iz celog sveta, a da je najbolji, potvrđuje i 21 nagrada. Ima ih više nego bilo koji drugi klub. Carl Cox je ovde domaćin, pa ukoliko volite njegovu muziku, bar jednom posetite ovaj klub.

2. Amnesia

Ne može Ibica da bude Ibica ako nije preplavljena klubovima. U ovoj prestonici španskog noćnog života nalazi se klub Amnesia. Vrela atmosfera je ovde zagarantovana, a hlade je topovi koji izbacuju osvežavajuću maglu. Odlično za nezaboravan provod! Ovde nastupaju di džejevi kao što su Afrojack, Skrillex, Knife Party, Major Lazer i drugi.

1. Pacha

Klub koji je na prvom mestu i za koji pasionirani ljubitelji provoda kažu da je šampion, jeste još jedno mesto na Ibici - Pacha! Ovo je najposećenija destinacija i iako je ovaj brend poznat širom sveta, u Španiji je top mesto. Klub ima pet prostorija, a ono što se pušta jeste house muzika. Nastupaju najveća svetska imena di džej scene, kao što su DJ Tiesto i Swedish House Mafia. 

Osim ovih mesta, vredni pažnje su i Fabric u Londonu, Watergate i Berghain u Berlinu, Cavo Paradiso na Mikonosu u Grčkoj, ali i Papaya na plaži Zrće u susednoj Hrvatskoj.

Naravno, ono što stranci nemaju, a mi imamo su  - kafane! Pa ako imate priliku, posetite klubove u inostranstvu, a goste povedite u neke od najboljih kafana u Srbiji, kao što su Gaučosi u Beogradu.

Foto: Pixabay / ktphotography